onsdag, april 08, 2009

För att undvika våldtäkt??

Det har uppfunnits en ny Våldtäktstrosa som ska skydda mot överfall. Den är fruktansvärt ful och inte tror jag att den skyddar speciellt bra heller...

Den ska skydda så att den är extremt svår att få av och därmed ska förövaren ge upp. Det känns ju troligt...inte. Har han tagit steget att försöka ha sex med någon mot hennes vilja förmodar jag att han inte ger upp så lätt. Tillhyggen såsom knivar, saxar och nycklar kan användas för att försöka få sönder trosorna, det leder då till ännu större skador än "bara" att man tar av trosorna.
Dessutom, om trosorna är så extremt svåra att ta av, hur kul blir det då att gå på toaletten? Eller ha de under en snäv klänning? Fast man kanske ska undvika sådana plagg, det kanske är en del av grejen? Och hur är det att ta på trosorna och bära de en hel dag om de har snäva bälten i midjan och runt låren?

Uppfinnaren tycker att man måste börja i någon ände. Är inte det här fel ände? Ta upp våldtäkt, kvinnomishandel och förtryck tidigt i skolorna. Sätt upp lampor efter gångvägar. Visa att det är någon idé att anmäla. Höj straffskalan till rimlig nivå.

Försök att stopa en våldtäktsman innan han kommit så långt som till trosorna, för då är det redan en stor skada skedd. Varför inte bära runt på ett minilarm? Eller allra bäst är ju såklart pepparspray, då kan man färga förövaren röd.


I artikeln står det dessutom att det lönar sig att skrika och kämpa emot (känns litegrann som Jonas Gardell - Livet. Krokodilscenen ni vet =D). Det var väl den korkaste komentaren genom alla tider. Någon som trodde att han skulle sluta om man låg där tyst som en mus?!


1 kommentar:

Corundum sa...

Kan ju inte annat än att hålla med... Det där är att börja i fel ände(a?). Det fanns ju ett våldtäktsbälte en gång i tiden, modellen kallades för övrigt "Victoria", som nog ändå var en bättre idé. Det kräver dock jeans, och framförallt är det som du säger - SÅ mycket mer kan göras förebyggande.

Men tills attityder och lagar har hunnit ikapp får man väl nöja sig med självförsvarsspray (http://www.teknikmagasinet.se/db.pl?template_file=db_product.html&artnr=570002), så sant, så sant.

/jag.